Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Raparperipiirakka kuohuviini-mansikka-vaniljakastiketta ja vaniljarahkakreemiä, Darinan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_darina_kuva_juuli_aschan_sveins9483
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

PIIRAKKAPOHJA

  • 100 g Valio luomu voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Meiran leivinjauhetta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

TÄYTE

  • 2 raparperia
  • 25 g Valio luomu voita
  • 10 mansikkaa
  • puolikas vaniljatanko
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kuohuviiniä
  • 1 tl Meiran agar-agaria
  • 1 prk Valio Keittiö vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl Meiran vaniljasokeria

VANILJA-RAHKAKREEMI

  • 2 dl Valio Keittiö vispikermaa
  • 50 g Valio Keittiö vaniljarahkaa
  • puolikas vaniljatanko
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl Meiran vaniljasokeria

Valmistusohje

PIIRAKKAPOHJA: Paloittele kylmä voi kuutioiksi, lisää vehnäjauho, leivinjauhe, fariinisokeri ja nypi taikinanalku. Lisää hieman vettä ja muovaa taikinapallo. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään joko 200 asteeseen, tai kiertoilmauuni 180 asteeseen. 

TÄYTE: Laita kattilaan pala voita ja lisää paloiteltu raparperi. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, kaavittu vanilja puolikkaasta vaniljatangosta, ripaus suolaa ja kuohuviini. Anna keittyä kasaan hiljalleen, ja lisää lopussa agar-agar. 

Erillisessä astiassa sekoita 150 g vaniljarahkaa, kananmuna sekä sokerit. Säästä 50 g rahkaa vaniljakreemille. 

Kauli taikina ja levitä se piirakkapohjaan. Seuraavaksi lisää rahka-munaseos. Levitä päälle maustuneet raparperit.

Siivilöi kastike ja tarjoile erillisestä astiasta.

VANILJA-RAHKAKREEMI: Vispaa kerma, lisää rahka ja sokerit.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit