PIIRAKKAPOHJA: Paloittele kylmä voi kuutioiksi, lisää vehnäjauho, leivinjauhe, fariinisokeri ja nypi taikinanalku. Lisää hieman vettä ja muovaa taikinapallo. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään joko 200 asteeseen, tai kiertoilmauuni 180 asteeseen.
TÄYTE: Laita kattilaan pala voita ja lisää paloiteltu raparperi. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, kaavittu vanilja puolikkaasta vaniljatangosta, ripaus suolaa ja kuohuviini. Anna keittyä kasaan hiljalleen, ja lisää lopussa agar-agar.
Erillisessä astiassa sekoita 150 g vaniljarahkaa, kananmuna sekä sokerit. Säästä 50 g rahkaa vaniljakreemille.
Kauli taikina ja levitä se piirakkapohjaan. Seuraavaksi lisää rahka-munaseos. Levitä päälle maustuneet raparperit.
Siivilöi kastike ja tarjoile erillisestä astiasta.
VANILJA-RAHKAKREEMI: Vispaa kerma, lisää rahka ja sokerit.
Kokoa annos.