Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paahdettu kanasalaatti kauden kasviksista, Markun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_markku_kuva_juuli_aschan_sveins9087
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Salaatti

  • 1 kevätkananpoika
  • ½ kukkakaali
  • 4 varsiparsakaalia
  • kourallinen vihreitä papuja
  • 4 keltajuurta
  • oliiveja
  • 100 g Comte-juustoa
  • Valio voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Vinegretti

  • 4 viikunaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 shalottisipulia
  • ½ dl valkoviinietikka
  • 2 dl oliiviöljyä
  • ½ pnt lehtipersiljaa

Valmistusohje

Leikkaa kanasta irti rintafileet, mutta jätä siipiluu kiinni, leikkaa koivet irti.

Paista pannulla ensin nahkapuoli alaspäin, kunnes nahassa on kaunis ruskea pinta

Käännä palat ja lisää voita pannulla. Valele voilla ja paista vielä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Leikkaa kukkakaalista nuppuja uunipellille ja pyörittele ne öljyssä. Kuori keltajuuri ja leikkaa lohkoiksi. Paista molempia 200C uunissa n. 30 min. Mausta suolalla.

Leikkaa pavuista kärjet pois ja huuhtele. Keitä papuja n. 3min suolatussa vedessä. Jäähdytä ja mausta suolalla.

Raasta juustoa leivinpaperille n. 10cm halkaisijaltaan oleva kasa. Paista uunissa 200C:ssa n. 20 min. 

Kokoa annos lautaselle; laita salaattia lautasen pohjalle. Lisää kasvikset, asettele kana kasvisten päälle. Levittele vinegrettiä päälle ja koristele juustotuillella.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit