MasterChef: Surf & Turf – Ollin resepti

mc_eps1_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Pihvi

  • 2cm siivu entrecotea
  • suola

Mojo-Kastike

  • punainen paprika
  • chili
  • korppujauhoa
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1rkl balsamicoa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1tl suolaa

Paahdetut perunat

  • 4-5 pientä perunaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 rosmariinin oksaa
  • oliiviöljyä
  • suolahiutaleita

Meriravun jalka

  • ½ fenkolia
  • 1 lime
  • 2 rkl mirin
  • 2rkl sokeria
  • 3 rkl oliiviöljy
  • 1 valkosipulin kynsi

Maustevoi

  • 50g voita
  • basilikaa
  • korianteria
  • perilla
  • ½ lime

Valmistusohje

Valmista mojo kastike. Paahda chili ja paprika mustaksi liekillä. Laita kulhoon kelmun alle ja anna olla 5min. Poista palaneet kuoret ja laita molemmat blenderiin. Lisää loput aineet ja soseuta. Mausta maun mukaan. Anna maustua kylmässä.

Pese ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Laita uunivuokaan. Lisää valkosipuli, rosmariini, suola ja reilusti oliiviöljyä. Paahda 200c uunissa 45min välillä sekoittaen.

Tee rapumarinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita ravut marinoitumaan 30min. Yritä saada makua myös lihaosaan avaamalla kuorta. Paista ravut 2min per puoli kuumassa grillissä, nosta leikkuulaudalle ja poista kuoret. Valmista maustevoi sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Sivele kuuma rapu maustevoilla.

Paista entrecote 1min molemmin puolin ja ota hetkeksi lepäämään. Mausta suolalla. Toista käsittely grillissä ja paista 3min per puoli. Lisää suolaa. Annan vetäytyä 10min ennen tarjoilua.

Koristele annos tuoreella korianterilla ja perillalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.