MasterChef: Surf & Turf – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Pihvi
- 2cm siivu entrecotea
- suola
Mojo-Kastike
- punainen paprika
- chili
- korppujauhoa
- 3rkl oliiviöljyä
- 1rkl balsamicoa
- 1 rkl ruokosokeria
- 1tl suolaa
Paahdetut perunat
- 4-5 pientä perunaa
- 4 valkosipulin kynttä
- 5 rosmariinin oksaa
- oliiviöljyä
- suolahiutaleita
Meriravun jalka
- ½ fenkolia
- 1 lime
- 2 rkl mirin
- 2rkl sokeria
- 3 rkl oliiviöljy
- 1 valkosipulin kynsi
Maustevoi
- 50g voita
- basilikaa
- korianteria
- perilla
- ½ lime
Valmistusohje
Valmista mojo kastike. Paahda chili ja paprika mustaksi liekillä. Laita kulhoon kelmun alle ja anna olla 5min. Poista palaneet kuoret ja laita molemmat blenderiin. Lisää loput aineet ja soseuta. Mausta maun mukaan. Anna maustua kylmässä.
Pese ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Laita uunivuokaan. Lisää valkosipuli, rosmariini, suola ja reilusti oliiviöljyä. Paahda 200c uunissa 45min välillä sekoittaen.
Tee rapumarinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita ravut marinoitumaan 30min. Yritä saada makua myös lihaosaan avaamalla kuorta. Paista ravut 2min per puoli kuumassa grillissä, nosta leikkuulaudalle ja poista kuoret. Valmista maustevoi sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Sivele kuuma rapu maustevoilla.
Paista entrecote 1min molemmin puolin ja ota hetkeksi lepäämään. Mausta suolalla. Toista käsittely grillissä ja paista 3min per puoli. Lisää suolaa. Annan vetäytyä 10min ennen tarjoilua.
Koristele annos tuoreella korianterilla ja perillalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku