Kuori kurpitsa ja halkaise keskeltä. Kaavi lusikalla siemenet talteen ja laita kiehuvaan veteen. Leikkaa kurpitsa suorakaiteen muotoiseksi. Tee vierekkäisiä viiltoja melkein pohjaan saakka. Hyvä kikka on käyttää esim. kahta puulastaa tai syömäpuikkoa, jotka estävät loppuun saakka leikkaamisen. Valele suolalla ja öljyllä. Laita uunin keskitasolle 200 asteeseen. Sulata 100 g voita, ja lisää sulaneeseen voihin 2 murskattua valkosipulinkynttä ja muutama oksa timjamia. Kun kurpitsa on ollut 10 minuuttia uunissa, valele se kauttaaltaan voiseoksella ja laita takaisin uuniin. Anna olla uunissa paksuudesta riippuen vielä 20-40 minuuttia. Valele välillä voiseoksella. Leikkaa jäljelle jääneestä kurpitsasta tasaisia kuutioita. Tee 1–2–3 pikkeliliemi ja kiehauta se niin, että sokeri sulaa. Lisää kurpitsakuutiot kuumaan liemeen ja anna tekeytyä. Kokoa annos.
Laita pannulle keitetyt kurpitsansiemenet. paahda muutama minuutti. Lisää öljy ja pistaasipähkinät. paahda noin. 30 sekuntia. Ota pois liedeltä ja lisää suola.