Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Porsaan kassleria ja kukkakaalia hiiligrillistä ja olutkastiketta, Valtterin resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-33
MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 cm paksu porsaan kasslerpihvi
  • ¼ keltaista kukkakaalia kokonaisena lohkona lehtineen
  • 2,5 dl vaaleaa olutta
  • 2 dl kanalientä
  • 1 salottisipuli
  • 6 kynttä fermentoitua mustaa valkosipulia
  • nokare voita
  • 1 oksa rosmariinia
  • 8 viherpippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl kokojyväsinappia
  • 1,5 tl hunajaa
  • kourallinen pienilehtistä salaattisekoitusta
  • suolaa ja mustapippuria maustamiseen
  • kukkia koristeluun

Valmistusohje

Murskaa viherpippurit ja mausta kassler suolalla ja pippurilla. Jätä maustumaan 30-45 min. 

Hienonna salottisipuli ja kuullota kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää kuullotettuihin sipuleihin olut ja keitä kasaan, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Lisää kanaliemi ja keitä taas kasaan noin puoleen. Siirrä reduktio kannuun ja lisää 5 mustan valkosipulin kynttä. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää noin 2 tl hienonnettua rosmariinia. Säädä kastikkeen makeus viimeisellä valkosipulin kynnellä. Viimeistele vatkaamalla joukkoon nokare voita.

Grillaa possun kassler kuumalla hiiligrillillä ja siirrä vetäytymään, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.

Grillaa kuumalla grillillä öljytty ja suolattu kukkakaalinlohko. Kukkakaali saa ottaa reilusti väriä.

Sekoita vinegrette oliiviöljystä, punaviinietikasta, kokojyväsinapista ja hunajasta. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Pyöräytä salaatti kastikkeessa juuri ennen tarjoilua.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit