Grillattu siankylki ja salotti-punaviinikastike
Siankyljen kypsyminen hiiligrillissä vie aikaa, mutta tulos on erittäin mehukas ja maukas. Kylki saa upean makulisän, jos sitä voidellaan hyvällä grillikastikkeella ja tarjoillaan herkullisten lisäkkeiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg paksua siankylkeä luineen
- suolaa ja valkopippuria
Barbecuekastike
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ rkl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- ½ tl sambal oelekia
- 1 maustemitta mausteneilikkajauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 valkosipulinkynsi
Salottisipulit punaviinikastikkeessa
- 20 salottisipulia
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 3 dl lihalientä
- 1 dl punaviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
Valmistusohje
1. Barbecuekastike: Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota silppu öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla, pippurilla, sambal oelikilla, neilikalla ja sokerilla ja keitä hiljaa poreillen 20 minuuttia. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta tai murskaa se kastikkeeseen.
2. Hiero siankylki suolalla ja pippurilla. Voitele grillauskastikkeella kauttaaltaan. Grillaa käännelleen riittävän kaukana kuumimmasta hehkusta. Kypsyminen vie noin 30-35 minuuttia. Leikkaa kylki niin, että joka palaan tulee luu. Tarjoile loppukastike lihan ohella.
3. Salotit kastikkeessa: Kuori salottisipulit ja ruskista niitä voissa, mausta. Keitä lihaliemi, viini ja tomaattipyree, suurusta vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä. Lisää salotit kastikkeeseen ja kiehauta vielä. Tarjoile siankyljen kylkiäisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka