Grillattua lohta inkiväärikastikkeen kera
Samalla makea ja tulinen kastike sopii uskomattoman hyvin grillatun lohen kumppaniksi. Kastikkeen maku syvenee, jos se saa seistä ja maustua jonkin aikaa ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 700 g lohifileetä
- suolaa ja valkopippuria
Kastike
- 1 dl sokeria
- ½ dl omenasiideriviinietikkaa
- 4 dl kanalientä
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl chiliä hienonnettuna
- 1 rkl maissitärkkelystä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- keitettyjä sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja suikaloi inkivääri hienoksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko. Sekoita sokeri, viinietikka, kanaliemi, inkivääri, valkosipuli ja chili kasarissa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Leikkaa lohi neljään palaan ja grillaa niitä 4 minuuttia nahkapuolelta. Käännä ja grillaa kypsäksi lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile lohi kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen sokeriherneiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku