Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Toscakakku keitetyillä, kuorituilla ja paahdetuilla myskikurpitsan siemenillä, orvokki creme anglaise, Sofian resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_sofia_kuva_juuli_aschan_sveins8709
MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

PAAHDETUT, KUOTITUT JA KEITETYT MYSKIKURPITSANSIEMENET

  • 1 myskikurpitsan siemenet

KAKKUPOHJA

  • 2 kananmunaa
  • 50 g luomuvoita
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria

KUORRUTE

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kuohukermaa
  • ripaus suolaa

ORVOKKI CREME ANGLAISE

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl punaista luomumaitoa
  • 1 pieni tai 2 isompaa kananmunaa
  • ruukku syötäviä orvokkeja

Valmistusohje

PAAHDETUT, KUOTITUT JA KEITETYT MYSKIKURPITSANSIEMENET:
Laita vesi kiehumaan. Halkaise myskikurpitsa veitsellä ja koverra lusikalla siemenet. Laita siemenet veteen ja keitä kurpitsansiemeniä n. 30 min. Jäähdytä. Paina veitsellä leikkuulautaa 
vastaan kurpitsansiemen, että sisältä tulee pehmeämpi osa. Käytä siis vain pehmeä osa ja paahda ne uunissa, kunnes saavat vähän väriä.

KAKKUPOHJA: Vatkaa sokerit ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi. Paahda voita, että se paahtuu hieman. Lisää jauhot, jäähtynyt voi ja maito vaahtoon ja sekoita huolellisesti. Paista uunissa pienissä vuoissa 175 asteessa n. 30min

KUORRUTE: Kiehauta voi, sokeri, lisää kerma ja jauhot, kurpitsansiemenet ja laita kakun päälle. Jatka paistamista n. 10min.

ORVOKKI CREME ANGLAISE: Lisää kaikki nesteet kattilaan ja osa orvokeista kypsennä keskilämmöllä 83 asteiseksi.
Kokoa annos lautaselle, koristele lopuilla orvokeilla
 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit