MasterChef: Zuccini alla parmigiana – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 1 keskikokoinen zuccini ohuina siivuina
- 1 prk Mutti tomaattimurskaa
- 1/2 pihvitomaatti
- 1,5 dl punaviiniä
- 1 rkl sokeria
- 2 valkosipulikynttä
- 1 rkl balsamicoa
- parmesaania
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Kaada kastikeainekset kattilaan ja keitä n. 30 min. Tee löysä taikina ja maista runsaalla suolalla.
Muotoile leipä ja voitele oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa n. 25 min.
Paista viipaloidut zuccinit oliiviöljyssä pehmeiksi. Aseta leivinpaperille zuccinia, tomaattikastiketta ja raasta päälle parmesaani. Paista uunussa n. 15 min.
Aseta lautaselle paistos ja leikkaa viereen leipä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku