Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Timjamivoissa pannulla paistettua siikaa, beurre blanc kastiketta, yrttiöljyä ja purjotuhkaa, Taijan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_taija_kuva_juuli_aschan_sveins8652 1
MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

PURJO

  • purjon vihreitä lehtiä

SIIKA

  • suolaa
  • Voita
  • Timjamia

BEURRE BLANC -KASTIKE

  • ½ dl valkoviiniä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • pieneksi pilkottu salottisipuli
  • 200 g voita

YRTTIÖLJY

  • 2 dl oliiviöljyä
  • yrttejä iso nippu. Esimerkiksi timjamia ja basilikaa

Valmistusohje

PURJO: Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Laita purjon vihreät osat leivinpaperille ja uuniin. Anna olla uunissa, kunnes purjo on paahtunut mustaksi.

SIIKA: Suomusta kokonainen siika, fileoi ja poista ruodot. Suolaa kevyesti ja paista timjamivoissa pannulla.

BEURRE BLANC -KASTIKE: Laita valkoviini ja valkoviinietikka kattilaan ja anna kiehua niin, että nestettä on jäljellä noin 3 rkl.

Pilko 200 g kylmää voita paloiksi ja lisää voi pala kerralla liemeen koko ajan seosta sekoittaen vispilällä. 

YRTTIÖLJY: Laita kaikki blenderiin ja surauta niin kauan kunnes öljyssä on tasainen väri. Siivilöi, niin että liemi on kirkasta.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit