MasterChef: Grillattu Naudan Entrecote-pihvi – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- Entrecote pihvi
- 2 paprikaa
- valkosipulinkynsi
- salottisipuli
- 1/2 dl manteleita
- 1 sitruunan mehu
- paprikajauhe
- juustokumina
- chilijauhe
- korianterijauhe
- suolaa
- mustapippuria
- 1 porkkana
- loraus oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 varhaiskaali
- 1/1 dl kurpitsan siemeniä
- Krassinlehtiä koristeluun
Valmistusohje
Paahda paprikat grillissä kunnes pinta on tummunut ja kääri folioon, anna vetäytyä noin puolituntia ja rapsuttele kuori, leikkaa kanta ja pese siemenet pois. Laita paprikat blenderiin.
Pilko valkosipulit ja sipulit, kuullota nopeasti pannulla, lisää blenderiin. Rouhi mantelit ja lisää blenderiin. Lisää blenderiin sitruunan mehu, sekä juustokuminaa, korianteria, chiliä, paprikaa, mustapippuria ja suolaa. Aja kastike sileäksi blenderillä sileäksi, maista ja mausta kastiketta.
Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja hiero niihin oliiviöljyä ja hunajaa, sekä suolaa. Paista uunissa 10min ja grillivastuksella ylätasolla 5 min.
Leikkaa kaali lohkoiksi ja hiero niihin oliiviöljyä ja suolaa, grillaa molemmilta puolilta kunnes saavat väriä.
Paista pihviä grillissä molemmilta puolilta kunnes se saa kunnon paisto pinnan, siirrä sivuun folion alle ja anna levätä noin 5min. Toista grillaus molemmilta puolilta noin minuutti ja anna vetäytyä 10 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku