MasterChef: Meribassia ja fenkolia – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 3 kpl Fenkolia
- 100 g Purjoa
- 1 kpl Omena
- 2 rkl Voita
- 5 dl Kermaa
- 2 rkl Omenaviinietikkaa
- 3 kpl Salottisipulia
- 2 dl Kantarelleja
- 1 Kokonainen meribassi
- Rucolaa
Valmistusohje
Kuullotta kattilassa voissa fenkoli, purjo ja omena. Lisää kerma ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes raaka-aineet pehmenevät. Soseuta pyree tehosekoittimessa ja mausta omenaviinietikalla, sekä suolalla ja pippurilla.
Pilko salottisipuli pieneksi. Kuullota sipuli voissa pannulla, ja lisää revityt puhdistetut kantarellit. Paista sieniä niin kauan, kunnes neste haihtuu. Lisää kerma ja keitä kastike kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita fenkolista jääneet haituvat taitetun talouspaperin väliin. Kuivaa mikrossa 30 sekuntia, kunnes kuivuvat niin, että saat murennettua pölyksi.
Mausta rucolan lehtiä oliiviöljyllä, etikalla, suolalla ja sokerilla. Perkaa meribassi fileiksi. Paista kalaa kuumalla pannulla ruskistetussa voissa muutama minuutti per puoli. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku