Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Arancini Nduja-Tomaattikastikkeella – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 2 dl Risottoriisia
  • 1,5 dl Valkoviiniä
  • 3 kpl Shalottisipuleita
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 l Kanalientä
  • 2 dl Erilaisia kauden tomaatteja
  • 2 tl Ndujatahna
  • 1 pnt Ruohosipulia
  • 2 dl Rypsiöljyä
  • 50 g Voita
  • 80 g Parmesaania
  • 1 prk San marzano- tomaattejatölkissä
  • 2 rkl Tomaattipyreetä

Valmistusohje

Kuullota shalottisipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää riisit pannulle, ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää tomaattipyreetä ja leikattuja tomaatteja. Lisää kanalientä kauha kerrallaan. Keitä kunnes riisin kypsyys al-dente.

Vatkaa kauhalla parmesaani ja voi joukkoon. Viilennä massa. Muotoile risotosta palloja, ja laita pakkaseen hetkeksi jäähtymään.

Pyörittele pallot jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa. Friteeraa 180C kunnes kullanruskeita. Laita päälle sormisuola.

Aloita tomaattikastikkeen valmistus kuullottamalla valkosipuli. Lisää purkki San-Marzano tomaatteja, ja nduja. Keitä kasaan, ja lisää yrtit. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Aja tehosekoittimessa yrtit sekä öljy ja siivilöi.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef