MasterChef: Arancini Nduja-Tomaattikastikkeella – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 2 dl Risottoriisia
- 1,5 dl Valkoviiniä
- 3 kpl Shalottisipuleita
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 l Kanalientä
- 2 dl Erilaisia kauden tomaatteja
- 2 tl Ndujatahna
- 1 pnt Ruohosipulia
- 2 dl Rypsiöljyä
- 50 g Voita
- 80 g Parmesaania
- 1 prk San marzano- tomaattejatölkissä
- 2 rkl Tomaattipyreetä
Valmistusohje
Kuullota shalottisipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää riisit pannulle, ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta.
Lisää tomaattipyreetä ja leikattuja tomaatteja. Lisää kanalientä kauha kerrallaan. Keitä kunnes riisin kypsyys al-dente.
Vatkaa kauhalla parmesaani ja voi joukkoon. Viilennä massa. Muotoile risotosta palloja, ja laita pakkaseen hetkeksi jäähtymään.
Pyörittele pallot jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa. Friteeraa 180C kunnes kullanruskeita. Laita päälle sormisuola.
Aloita tomaattikastikkeen valmistus kuullottamalla valkosipuli. Lisää purkki San-Marzano tomaatteja, ja nduja. Keitä kasaan, ja lisää yrtit. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Aja tehosekoittimessa yrtit sekä öljy ja siivilöi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti