MasterChef: Arancini Nduja-Tomaattikastikkeella – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 2 dl Risottoriisia
- 1,5 dl Valkoviiniä
- 3 kpl Shalottisipuleita
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 l Kanalientä
- 2 dl Erilaisia kauden tomaatteja
- 2 tl Ndujatahna
- 1 pnt Ruohosipulia
- 2 dl Rypsiöljyä
- 50 g Voita
- 80 g Parmesaania
- 1 prk San marzano- tomaattejatölkissä
- 2 rkl Tomaattipyreetä
Valmistusohje
Kuullota shalottisipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää riisit pannulle, ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta.
Lisää tomaattipyreetä ja leikattuja tomaatteja. Lisää kanalientä kauha kerrallaan. Keitä kunnes riisin kypsyys al-dente.
Vatkaa kauhalla parmesaani ja voi joukkoon. Viilennä massa. Muotoile risotosta palloja, ja laita pakkaseen hetkeksi jäähtymään.
Pyörittele pallot jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa. Friteeraa 180C kunnes kullanruskeita. Laita päälle sormisuola.
Aloita tomaattikastikkeen valmistus kuullottamalla valkosipuli. Lisää purkki San-Marzano tomaatteja, ja nduja. Keitä kasaan, ja lisää yrtit. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Aja tehosekoittimessa yrtit sekä öljy ja siivilöi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku