Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Team Joulutontut -joukkueen reseptit

MasterChef24_joulu_EPS02_kuva_juuli_aschan_sveins_sveins__photo_juuli_aschan_branditoimisto_muud9096
Julkaistu 10.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Lakkajäde ja kinuskikastike

  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 kpl munankeltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • lakkoja

Kinuskikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • ripaus vaniljasokeria
  • nokare voita

Lampaanfilee

  • 1 lampaanfilee
  • voita

Perunamuusi

  • 3 perunaa
  • suolaa
  • persiljaa
  • nokare voita

Paistettua lanttua

  • lanttua
  • voita
  • suolaa

Kastike

  • lampaanpotkaa paloina
  • porkkanaa
  • sipulia
  • pari laakerinlehteä
  • 2 dl IPA olutta
  • rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • vehnäjauhoja suurustamiseen
  • kuohukermaa

Alkukeitto

  • 3 punajuurta
  • 3 perunaa
  • aurajuustoa
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • timjamia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 l kasvislientä
  • suolaa
  • pippuria
  • smetanaa purkki

Valmistusohje

LAKKAJÄDE JA KINUSKIKASTIKE: Vaahdota kuohukerma. Sekoita keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon sisus. Sekoita kermavaahto varovasti keltuaisseoksen sekaan. Lisää murskattuja lakkoja massaan ja laita se jäätelökoneeseen. 

Anna olla jäätelökoneessa noin 15 minuuttia ja siirrä vuokaan ja laita pakkaseen. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa.

KINUSKIKASTIKE: Sekoita kuohukerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta noin 10-15 minuuttia. Lisää valmiiseen kinuskikastikkeeseen nokare voita antamaan kiiltoa.

PAISTETTUA LAMPAANFILEETÄ, PERUNAMUUSIA, KASTIKETTA JA LANTTUA: Paista filee voissa.

Keitä ja muussaa perunat. Lisää voi. Mausta suolalla ja persiljalla. Viipaloi lantut paperinohueksi. Paista voissa.

Keitä kastikeaineksia puoli tuntia ja siivilöi. Lisää kastikkeeseen 1rkl tomaattipyreetä, suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella, lisää pari ruokalusikallista kermaa

ALKUKEITTO: Kuullota sipuli öljyssä. Kuori perunat ja punajuuret ja lisää ne leikattuina sipulien joukkoon. Kaada joukkoon punaviinietikka, kasvisliemi ja revi timjamia joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna hautua. Aurajuusto-creme: Vatkaa kerma ja lisää joukkoon smetana. Tarkista suola ja pippuri. Sulata aurajuusto ja lisää joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella kattilassa olevat ainesosat soseeksi.

Laita lopuksi aurajuusto-creme keiton päälle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit