LAKKAJÄDE JA KINUSKIKASTIKE: Vaahdota kuohukerma. Sekoita keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon sisus. Sekoita kermavaahto varovasti keltuaisseoksen sekaan. Lisää murskattuja lakkoja massaan ja laita se jäätelökoneeseen.
Anna olla jäätelökoneessa noin 15 minuuttia ja siirrä vuokaan ja laita pakkaseen. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa.
KINUSKIKASTIKE: Sekoita kuohukerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta noin 10-15 minuuttia. Lisää valmiiseen kinuskikastikkeeseen nokare voita antamaan kiiltoa.
PAISTETTUA LAMPAANFILEETÄ, PERUNAMUUSIA, KASTIKETTA JA LANTTUA: Paista filee voissa.
Keitä ja muussaa perunat. Lisää voi. Mausta suolalla ja persiljalla. Viipaloi lantut paperinohueksi. Paista voissa.
Keitä kastikeaineksia puoli tuntia ja siivilöi. Lisää kastikkeeseen 1rkl tomaattipyreetä, suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella, lisää pari ruokalusikallista kermaa
ALKUKEITTO: Kuullota sipuli öljyssä. Kuori perunat ja punajuuret ja lisää ne leikattuina sipulien joukkoon. Kaada joukkoon punaviinietikka, kasvisliemi ja revi timjamia joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna hautua. Aurajuusto-creme: Vatkaa kerma ja lisää joukkoon smetana. Tarkista suola ja pippuri. Sulata aurajuusto ja lisää joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella kattilassa olevat ainesosat soseeksi.
Laita lopuksi aurajuusto-creme keiton päälle.