Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Viikunaa kardemummavaahdolla ja kurkumalatte, Sanna resepti

MasterChef24 joulu sanna
Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Cannoli-keksi

  • 100 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 valkuaista
  • 1 ½ dl jauhoja
  • tujaus kardemummaa
  • Tuoreita viikunoita
  • hunajaa
  • kanelia
  • vaniljatangon sisusta
  • sahramia
  • Kardemummavaahto;
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rasia mascarponea
  • ripaus kardemummaa
  • vaniljaa
  • maun mukaan sokeria

Kurkumalatte

  • 5 dl kauramaitoa
  • 1rkl hunajaa
  • 2 tl tuoretta tai jauhettua kurkumaa
  • 3 cm pala tuoretta inkivääriä tai jauhettua 0,5 tl
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • ripaus kardemummaa

Valmistusohje

Cannoli-keksi: Sekoita kaikki aineet keskenään sähkövatkaimella hyvin. Lusikoi taikinasta ohuita ympyröitä uunipellille. Noin kolme tai neljä kerrallaan 200C noin viisi minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee viikunoihin ristiviillot, niin että saat ne avattua. Sekoita hunajan joukkoon kaneli ja kaavi vaniljatangon sisus joukkoon. Laita lusikallinen hunajaa viikunoiden keskelle ja paista 200C uunissa noin 20 min, tai kunnes viikunat ovat kypsyneet.

Kardemummavaahto: Vaahdota kerma ja sokeri, lisää mascarpone loppuvaiheessa joukkoon. Lisää kardemumma ja vaniljaa.

Asettele keksin päälle viikuna ja pursota vaahtoa päälle. Koristele tomusokerilla.

Kurkumalatte: Kuumenna maito ja mausteet. Kiehauta ja anna maustua vähintään 15 minuuttia. Vaahdota vispilällä maito kuohkeaksi.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit