MasterChef VIP: Kanttarellipasteija – Olga Temosen resepti

MC2020VIP_EP08_Annoskuva_Suolainen_Olga_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kahdeksannessa jaksossa valmistettiin voitaikina.

Kanttarellitäyte

  • 4 dl Kanttarelleja
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 kpl Kevätsipuli
  • 1 rkl Kapriksia
  • 2 rkl Voita
  • 3 oksaa Timjamia
  • 1 oksa Rakuunaa
  • 1/2 ruukkua Persiljaa
  • 1 cm Inkivääriä
  • 1 dl Parmesania tai pecorinoa
  • 2 tl Korianteria
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1 dl Valkoviiniä
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Hienonna sipulit, chili ja persilja. Kuullota voissa pannulla. Lisää mausteet ja kanttarellit. Kuullota vielä hetki. Kaada valkoviini ja lisää yrttien oksat. Anna hautua noin 5 minuuttia. Poista timjamin ja rakuunan oksat. Lisää raastettu juusto pannulle.

Täytä voitaikinakiekot kanttarellitäytteellä. Voitele kananmunalla ja paista voitaikina ohjeenmukaisesti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.