MasterChef VIP: Kanttarellicapuccinoa ja paistettuja kanttarelleja – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Kanttarellicapuccino
- 0,5 L Kanttarelleja
- 1 kpl Salottisipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynsiä
- 2 rkl Vehnäjauhoja
- 3 dl Kanalientä
- 2 dl Kuohukermaa
- 3 oksaa Timjami
- 2 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Putsaa ja pilko kanttarellit. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Paista sipulit ja kanttarellit voissa pannulla.
Ripottele päälle vehnäjauhot ja kypsennä jauhoja hetki. Lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja lämmitä kuumaksi. Mausta timjamilla, pippurilla ja suolalla.
Laita kanttarelliseos blenderiin ja aja tasaiseksi kuohkeaksi capuccinoksi. Siivilöi neste ja laita sifoniin yhden patruunan kanssa.
Kokoa annos. Voita koristella valmiin annoksen paistetuilla sienillä ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku