Neljän tuulen laatikko – Timon resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Ainekset
- 1kpl Jättikatkaravun pyrstö
- 0,5 dl Valkosipuli majoneesi
- 1kpl Raitajuuri
- 1kpl Porkkana
- 1 dl Salaatti
- 1kpl Peruna
- 1 dl Kanttarelli
- 1kpl Osterivinokas
- 1kpl Sipuli
- 1 dl Mansikka
- 2kpl Vadelma
Valmistusohje
Suolaa ja paista katkaravunpyrstö.
Sekoita valkosipulia raastettuna majoneesin kanssa, lisää hieman suolaa ja happoa. Siirrä majoneesi tarjoiluastiaan.
Leikkaa raitajuuri ja porkkana ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi. Lisää vinaigrette ja sekoita salaatin kanssa.
Leikkaa perunafondant. Paista pannulla ja laita hautumaan 200 asteiseen uuniin. Tarkista kypsyys noin 20min kuluttua.
Paista sienet ja sipuli. Kokoa bento-osioon perunan kanssa.
Anna pilkottujen mansikoiden mehustua sokerissa. Kokoa annos vadelmien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi