MasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptit
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Suklaakakku
- 150 g Tummasuklaa
- 150 g Voita
- 4 kpl Kananmunia
- 2,5 dl Sokeria
- 1 dl Vehnäjauhoja
Fenkolijäätelö
- 1 tl Fenkolinsiemeniä
- 1 dl Kermaa
- 1 dl Maitoa
- 1/2 kpl Vaniljatanko
- 2 kpl Kananmunia
- 1 tl Suolaa
- 2 rkl Sokeria
Vadelmamelba
- 2 dl Tuoreita vadelmia
- 1 rkl Tomusokeria
Valmistusohje
Valmista suklaakakku. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulanut suklaaseos nuolijalla nostellen. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita. Paista 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista fenkolijäätelö. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla pannulla ja jauha morttelissa hienoksi jauheeksi. Kiehauta kerma, maito, halkaistu puolikas vaniljatanko ja fenkolijauhe kattilassa. Anna jähhtyä hetki. Vatkaa kananmunat, sokeri ja suol vaahdoksi. Sekoita vaahto maito-kermaseokseen. Kuumenna jäätelömassaa varovasti kokoajan samalla sekoittaen. Jäätelömassa on valmis, kun se on hieman saostunut. Kaada valmis massa jäätelökoneeseen.
Valmista vadelmamelba. Sekoita vadelmat ja tomusokeri blenderissä tasaiseksi massaksi. Siivilöi seos.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku