Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tillintuoksuiset kaviaarisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on iki-ihana silakkaresepti, johon ei kyllästy koskaan. Ruoka voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

6-8 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • 180 g tuubikaviaaria
  • ("Kallen kaviaaria")
  • 2 munankeltuaista
  • 3 dl vatkattua kermaa
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 1 nippu ruohosipulia silputtuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin, lihapuoli siis ylös. Sekoita keskenään tuubikaviaari, yksi munankeltuainen, puolet tillisilpusta ja vähän vatkattua kermaa. Tahnan pitää olla aika paksua. Laita nokare kaviaaritahnaa fileille ja kääri ne rullalle. Asettele rullat tiheään ja tiiviisti voideltuun uunivuokaan.

2. Sekoita toinen munankeltuainen ja loppu tillisilppu sekä ruohosipulisilppu kermaan. Sekoita joukkoon vielä täyte, jos sitä jäi yli. Levitä kermaseos silakkarullien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka