Mausteinen katkarapupata
Tämä on ihana, nopeasti valmistuva työpäivän jälkeen -ruokalaji. Jos haluat valmistaa sen viidessä minuutissa, käytä valmiiksi kuorittuja katkarapuja, muussa tapauksessa muista laskea mukaan aika, joka niiden kuorimiseen menee. Kuorit katkaravut kuitenkin suurin piirtein yhtä nopeasti kuin riisi kiehuu; tarjoile riisin ja paahdetun leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g kuorimattomia tai 300 g kuorittuja katkarapuja
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 tuoretta, kuutioitua paprikaa
- 3 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl currya
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ maustemitta cayennepippuria
- 3 rkl chilikastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 3 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy padassa. Paista mausteet öljyssä. Lisää tomaatit ja chilikastike, anna poreilla 20 minuuttia.
2. Lisää kerma ja paprika. Kiehauta muutama minuutti.
3. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä läpikotaisin juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka