Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen katkarapupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihana, nopeasti valmistuva työpäivän jälkeen -ruokalaji. Jos haluat valmistaa sen viidessä minuutissa, käytä valmiiksi kuorittuja katkarapuja, muussa tapauksessa muista laskea mukaan aika, joka niiden kuorimiseen menee. Kuorit katkaravut kuitenkin suurin piirtein yhtä nopeasti kuin riisi kiehuu; tarjoile riisin ja paahdetun leivän kera.

Neljälle

  • 600 g kuorimattomia tai 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 tuoretta, kuutioitua paprikaa
  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl currya
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy padassa. Paista mausteet öljyssä. Lisää tomaatit ja chilikastike, anna poreilla 20 minuuttia.

2. Lisää kerma ja paprika. Kiehauta muutama minuutti.

3. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä läpikotaisin juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata