Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteiset etikkapunajuuret

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punajuurten säilöminen on helppoa ja hauskaa. Kaikkein pienimmät punajuuret voi säilöä kokonaisina, suuret on ensin viipaloitava. Piparjuuri antaa mukavasti makua ja toimii lisäksi säilöntäaineena.

2 kilogramman annos

  • 2 kg punajuuria
  • 1 litra keitinlientä
  • 2½ dl väkiviinietikkaa
  • 3 dl sokeria
  • mausteneilikkaa
  • ½ rkl valkopippuria
  • 3 cm piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi piparjuuri. Huuhtele ja harjaa punajuuret huolellisesti. Kuorta ja juurta ei tarvitse poistaa. Keitä punajuuria noin 20-40 minuuttia niin että ne juuri ja juuri pehmenevät. Tarkista kypsyys tikulla.

2. Ota keitinvesi talteen. Huuhtele punajuuret kylmällä vedellä ja kuori ne. Viipaloi isokokoiset punajuuret, pienet voi säilöä kokonaisina.

3. Kiehauta keitinliemi, väkiviinietikka, sokeri, mausteneilikat ja valkopippuria. Kiehauta punajuuret liemessä ja nosta ne sitten pois. Lado punajuuret ja piparjuuri kerroksittain purkkiin. Keitä lientä vielä 3-4 minuuttia ja kaada sitten punajuurten päälle. Sulje kannet.

4. Säilytä purkkeja viileässä. Punajuuret ovat valmiita syötäväksi vuorokauden kuluttua ja säilyvät vähintään puoli vuotta.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä