Mausteiset etikkapunajuuret
Punajuurten säilöminen on helppoa ja hauskaa. Kaikkein pienimmät punajuuret voi säilöä kokonaisina, suuret on ensin viipaloitava. Piparjuuri antaa mukavasti makua ja toimii lisäksi säilöntäaineena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
2 kilogramman annos
- 2 kg punajuuria
- 1 litra keitinlientä
- 2½ dl väkiviinietikkaa
- 3 dl sokeria
- mausteneilikkaa
- ½ rkl valkopippuria
- 3 cm piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi piparjuuri. Huuhtele ja harjaa punajuuret huolellisesti. Kuorta ja juurta ei tarvitse poistaa. Keitä punajuuria noin 20-40 minuuttia niin että ne juuri ja juuri pehmenevät. Tarkista kypsyys tikulla.
2. Ota keitinvesi talteen. Huuhtele punajuuret kylmällä vedellä ja kuori ne. Viipaloi isokokoiset punajuuret, pienet voi säilöä kokonaisina.
3. Kiehauta keitinliemi, väkiviinietikka, sokeri, mausteneilikat ja valkopippuria. Kiehauta punajuuret liemessä ja nosta ne sitten pois. Lado punajuuret ja piparjuuri kerroksittain purkkiin. Keitä lientä vielä 3-4 minuuttia ja kaada sitten punajuurten päälle. Sulje kannet.
4. Säilytä purkkeja viileässä. Punajuuret ovat valmiita syötäväksi vuorokauden kuluttua ja säilyvät vähintään puoli vuotta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka