Grillattu sisäfilee mustajuurten kanssa
Sian sisäfilee tulee sekä mehukkaammaksi että maukkaammaksi, kun se grillataan kokonaisena ja vasta sitten viipaloidaan. Mustajuuret ovat vähän harvinaisempi, mutta sangen maukas lisäke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g sian sisäfileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl inkiväärijauhetta
- öljyä voiteluun
Mustajuuret
- 250 g mustajuuria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Laita vettä kulhoon ja purista sitruunamehua joukkoon. Poista naatit ja leikkaa mustajuuret kolmeen osaan. Kuori palat perunankuorimaveitsellä ja laita palat heti sitruunaveteen, etteivät kuoritut juurikkaat mustu. Kiehauta vesi ja laita mustajuuret kiehumaan 20 minuutiksi. Valuta.
2. Hiero fileeseen suolaa ja pippuria. Kääri ohut pää alumiinifolioon. Grillaa fileetä varoen riittävän kaukana hehkusta 20-30 minuuttia. Poista folio grillaamisen puolivälissä, niin koko filee kypsyy tasaisesti. Nosta mustajuuret grilliritilälle lihangrillauksen viime minuuteilla ja penslaa ne hunajalla.
3. Anna lihan vetäytyä 5 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile mustajuurien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku