Vuohenjuustolla kuorrutetut broilerinfileet
Yllättävää kyllä, ranskalaisen chèvre-juuston hieman terävä maku sopii loistavasti yhteen broilerin kanssa. Vahvasti maustettu tomaattikastike täydentää kokonaisuuden. Tarjoa lisukkeena marinoituja paprikoita sekä riisiä tai couscousia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 4 viipaletta vuohenjuustoa
- 1 prk tomaattimurskaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 hienonnettu sipuli
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 tl currya
- sokeria, suolaa, pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuullota sipulia, valkosipulia ja currya öljyssä, älä ruskista. Lisää tomaattimurska ja sitruunamehu. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
2. Nuiji broilerinfileet ja voitele ne öljyllä. Grillaa noin 3 minuuttia molemmin puolin.
3. Pane fileet uuninkestävään vuokaan ja peitä ne reilulla juustosiivulla. Grillaa tai gratinoi pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa fileiden lisukkeena kastiketta, paprikaa ja riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku