Kasvis-linssipata
Kasvis-linssipataa tehdään niin paljon, että sitä riittää vielä seuraavallekin päivällle. Värikäs ja taatusti terveellinen kotiruoka syntyy nopeasti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Tarvitset
- 5 dl vihreitä linssejä
- 7 dl vettä
- 3 porkkanaa
- 1 iso bataatti
- puolikas selleri
- puolikas purjosipuli
- 4 kynttä valkosipulia
- 2 sipulia
- basilikaa, korianteria, persiljaa…
- riisiä
Valmistusohje
1. Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan.
2. Huuhdo linssit huolellisesti vedellä. Laita ne kiehuvaan veteen.
3. Pilko kasvikset ronskiksi paloiksi. Lisää porkkanat, bataatti ja selleri joukkoon.
4. Kuullota pannulla sipulit ja laita pataan. Lisää viimeiseksi tuoreet yrtit. Anna hautua 30 min.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti