Meksikolainen joulusalaatti
Piristä joulupöytääsi maistuvalla ja eksoottisella salaatilla. Se sopii juhlapöydässä esimerkiksi linturuokien kumppaniksi. Makuja-reseptipankista löytyy myös useita eri perunavaihtoehtoja, joita voi arkena kokeilla salaatin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 keitettyä punajuurta
- 1 isoa keitettyä porkkanaa
- 1 omena
- neljäsosa ananasta tai purkki ananasrenkaita
- 1 banaani
- 1 dl maapähkinöitä tai saksanpähkinöitä
- yhden granaattiomenan siemenet
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 rkl rypsiöljyä
- 0,5 tl sokeria
- hieman suolaa
Valmistusohje
Kuori ja pilko kaikki hedelmät, punajuuret ja porkkana. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai asettele ne vadille erikseen. Sekoita sitruunanmehu, rypsiöljy, sokeri ja suola keskenään.
Pirskota salaatin päälle ja koristele salaatti granaatinomenan siemenillä ja paahdetuilla pähkinöillä.
Ruokaisa salaatti maistuu ihan sellaisenaan tai vaikka linturuokien lisukkeena. Makuja-reseptipankista löytyy myös useita eri perunavaihtoehtoja, joita voi kokeilla salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka