Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meksikolainen joulusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piristä joulupöytääsi maistuvalla ja eksoottisella salaatilla. Se sopii juhlapöydässä esimerkiksi linturuokien kumppaniksi. Makuja-reseptipankista löytyy myös useita eri perunavaihtoehtoja, joita voi arkena kokeilla salaatin kanssa.

Ainekset

  • 2 keitettyä punajuurta
  • 1 isoa keitettyä porkkanaa
  • 1 omena
  • neljäsosa ananasta tai purkki ananasrenkaita
  • 1 banaani
  • 1 dl maapähkinöitä tai saksanpähkinöitä
  • yhden granaattiomenan siemenet
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl sokeria
  • hieman suolaa

Valmistusohje

Kuori ja pilko kaikki hedelmät, punajuuret ja porkkana. Sekoita kaikki ainekset keskenään tai asettele ne vadille erikseen. Sekoita sitruunanmehu, rypsiöljy, sokeri ja suola keskenään.

Pirskota salaatin päälle ja koristele salaatti granaatinomenan siemenillä ja paahdetuilla pähkinöillä.

Ruokaisa salaatti maistuu ihan sellaisenaan tai vaikka linturuokien lisukkeena. Makuja-reseptipankista löytyy myös useita eri perunavaihtoehtoja, joita voi kokeilla salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti