Tee kastike. Sekoita kulhossa kermaviili, hienonnettu tilli, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä mausteet. Anna maustua kylmässä.
Keitä viiriäisen munia 4 minuuttia, jäähdytä ne kylmän veden alla ja kuori.
Sekoita kulhossa varovasti riisi, paloiteltu savulohi, herneet, viipaloidut retiisit ja puolitetut tomaatit. Revi roomansalaatti tarjoiluastiaan ja kaada riisiseos päälle.
Koristele viiriäisen munilla ja lusikoi kastiketta päälle.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 430 kcal
Proteiinia 23g (21 E%)
Hiilihydraattia 44g (41 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 18g (38 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (33 % kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,5g