Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savulohisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nautiskele herkullisella savulohisalaatilla. Koristele annos viiriäisen munilla.

Ainekset

  • 10 kpl viiriäisen munia
  • 4 dl riisiä keitettynä
  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 10 kpl retiisejä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku romaine-salaattia

Kastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 pnt tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tee kastike. Sekoita kulhossa kermaviili, hienonnettu tilli, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä mausteet. Anna maustua kylmässä.

Keitä viiriäisen munia 4 minuuttia, jäähdytä ne kylmän veden alla ja kuori.

Sekoita kulhossa varovasti riisi, paloiteltu savulohi, herneet, viipaloidut retiisit ja puolitetut tomaatit. Revi roomansalaatti tarjoiluastiaan ja kaada riisiseos päälle.

Koristele viiriäisen munilla ja lusikoi kastiketta päälle.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 430 kcal

Proteiinia 23g (21 E%)

Hiilihydraattia 44g (41 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 18g (38 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (33 % kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3,5g

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti