Merellinen salaatti
Tämä salaattiohje on oikeastaan vain ehdotus. Vaihtele aineksia sen mukaan, mitä löydät, tai mitä sinulla on kotona. Tärkeintä on, että ainekset ovat erittäin tuoreita ja kastike kotona tehtyä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 1 purkki rapusäilykettä
- 16 sinisimpukkaa kuorineen
- 8 kampasimpukkaa
- 24 jättikatkarapua
- 2 rkl öljyä
- 225 g salaattisekoitusta
- 1 punasipuli
- 4 salaattisipulia
- 8 retiisiä
Kastike
- 3/4 dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl dijonsinappia
- ½ tl sokeria
- 2 ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl ruohosipulisilppua
Koristeluun
- limettilohkoja
- tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Kastike: Silppua ruohosipuli. Sekoita keskenään viinietikka, sitruunamehu, sinappi ja sokeri. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon ruohosipulisilppua ja sekoita.
2. Valuta rapusäilyke. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puhdista ja viipaloi retiisit ja salaattisipulit. Jaa salaatinlehdet, retiisit, salaattisipulit ja rapusäilyke neljälle lautaselle.
3. Kuumenna öljy kattilassa. Laita sinisimpukat ja kampasimpukat kattilaan ja anna rätistä 5 minuuttia. Lisää jättikatkaravut ja paista minuutti, tai kunnes katkaravut ovat vaaleanpunaisia ja sinisimpukat ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Jaa lautasille keitetyt äyriäiset ja tiputtele kastiketta päälle. Koristele limettilohkoilla ja basilikanlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi