Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Provencelaiset kyljykset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanaa juhlaruokaa maukkaimmillaan! Rosmariini ja timjami täyttävät keittiön tuoksullaan samalla kun kyljysrivi ja perunat kypsyvät hitaasti.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta kyljysriviä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 kg perunoita, ohuesti viipaloituina
  • 1 keltasipuli, ohuesti viipaloituna
  • 2-3 dl raastettua vuohenjuustoa
  • 3-4 dl kermaa
  • soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Lado vuorotellen perunaa, juustoa ja sipulia uunivuokaan, suolaa kerrosten välillä. Kaada päälle kermaa niin että 2/3 perunoista peittyy.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ruskista joka puolelta. Laita lihat perunoiden päälle ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.

4. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja liha kypsää.

5. Keitä kokoon loput kermasta, mausta soijalla.

6. Viipaloi liha ja lusikoi kerma päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset