Provencelaiset kyljykset
Ihanaa juhlaruokaa maukkaimmillaan! Rosmariini ja timjami täyttävät keittiön tuoksullaan samalla kun kyljysrivi ja perunat kypsyvät hitaasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 kg luutonta kyljysriviä
- 1 tl timjamia
- 2 tl rosmariinia
- 1 kg perunoita, ohuesti viipaloituina
- 1 keltasipuli, ohuesti viipaloituna
- 2-3 dl raastettua vuohenjuustoa
- 3-4 dl kermaa
- soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Lado vuorotellen perunaa, juustoa ja sipulia uunivuokaan, suolaa kerrosten välillä. Kaada päälle kermaa niin että 2/3 perunoista peittyy.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ruskista joka puolelta. Laita lihat perunoiden päälle ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.
4. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja liha kypsää.
5. Keitä kokoon loput kermasta, mausta soijalla.
6. Viipaloi liha ja lusikoi kerma päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti