Provencelaiset kyljykset

Ihanaa juhlaruokaa maukkaimmillaan! Rosmariini ja timjami täyttävät keittiön tuoksullaan samalla kun kyljysrivi ja perunat kypsyvät hitaasti.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta kyljysriviä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 kg perunoita, ohuesti viipaloituina
  • 1 keltasipuli, ohuesti viipaloituna
  • 2-3 dl raastettua vuohenjuustoa
  • 3-4 dl kermaa
  • soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Lado vuorotellen perunaa, juustoa ja sipulia uunivuokaan, suolaa kerrosten välillä. Kaada päälle kermaa niin että 2/3 perunoista peittyy.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ruskista joka puolelta. Laita lihat perunoiden päälle ja ripottele päälle rosmariinia ja timjamia.

4. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja liha kypsää.

5. Keitä kokoon loput kermasta, mausta soijalla.

6. Viipaloi liha ja lusikoi kerma päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.