Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Venäläispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on lasten suosikkiruoka, koska he pitävät kaikesta, joka voidaan levittää leivälle ja syödä käsin. Tarjoile ranskankerman tai vielä mieluummin smetanan kera.

Neljälle

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 200 g keräkaalia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 ½ hienonnettua punajuurta
  • 2 rkl punajuurilientä
  • 1 dl hienonnettua etikkakurkkua
  • 1 dl kylmää, keitettyä riisiä
  • 8 pitaleipää
  • ranskankermaa tai smetanaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä. Paista jauheliha ja sekoittele se rakeiseksi.

2. Hienonna kaali ja lisää pannuun.

3. Hienonna punajuuret ja kurkut. Lisää lihaseokseen riisin kera. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Lisää punajuuriliemi. Kuumenna läpikuumaksi.

4. Tarjoile pitaleipien ja ranskankerman tai smetanan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata