Venäläispata
Tämä on lasten suosikkiruoka, koska he pitävät kaikesta, joka voidaan levittää leivälle ja syödä käsin. Tarjoile ranskankerman tai vielä mieluummin smetanan kera.
Neljälle
- 300 g naudan jauhelihaa
- 200 g keräkaalia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl neutraalia öljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 ½ hienonnettua punajuurta
- 2 rkl punajuurilientä
- 1 dl hienonnettua etikkakurkkua
- 1 dl kylmää, keitettyä riisiä
- 8 pitaleipää
- ranskankermaa tai smetanaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä. Paista jauheliha ja sekoittele se rakeiseksi.
2. Hienonna kaali ja lisää pannuun.
3. Hienonna punajuuret ja kurkut. Lisää lihaseokseen riisin kera. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Lisää punajuuriliemi. Kuumenna läpikuumaksi.
4. Tarjoile pitaleipien ja ranskankerman tai smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku