Mozzarellaleivät

Ainekset

  • 2 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 12 sentin paksuista patonkiviipaletta
  • säilyke latva-artisokkaa (Scalá)
  • kaprista
  • 6 sentin paksuista mozzarellaviipaletta
  • basilikaa
  • 2½ dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • paistoöljyä

Meiramitomaatit

  • 6 tomaattia
  • kourallinen
  • hienonnettua meiramia
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä leipäviipaleet työpöydälle ja päällystä ne mozzarellalla, latva-artisokalla, kapriksella, basilikalla ja vielä kanneksi leipäviipale. Pyöritä leivät maidossa sekä jauhoissa ja lopuksi munaseoksessa. Kuumenna öljy pannussa ja paista leivät molemmin puolin kullankeltaisiksi. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti.

Puolita tomaatit ja poista niistä siemenet. Ripottele suolaa leikatulle puolelle ja käännä yösalaisin valumaan. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Sekoita kulhossa meirami, korppujauhe, valkosipuli, salottisipuli ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä tomaatit ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Voitele uunivuoka öljyllä ja paista tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.