Muhennetut leikkopavut pekonin kanssa
Leikkopavut ovat herkkua. Jos haluat vegevaihtoehdon, jätä pekoni pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g tuoreita leikkopapuja
- 5 dl vettä
- 1 vihannesliemikuutio
- 400 g pekonia
Muhennos
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl keitinlientä
- 1 dl maitoa tai kermaa
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vedä pavunpaloista "langat" ja katko palot pienemmiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää pavut. Keitä papuja, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Nosta liemestä ja valuta.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele pavut joukkoon ja kuumenna.
3. Paista pekonit rapeiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi