Härkäpapukeitto
Tuoreita härkäpapuja tapaa saada kesän loppupuolella ainakin toreilta. Ruokien ainesluettelossa on usein silvottuja papuja, mutta ei tarkoiteta teräaseella raatelua, vaan sitä, että palkokasvin siemenet on perattu. Oikea muoto on kuitenkin silpiä ja siis silvityt pavut/herneet.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 6 dl silvittyjä härkäpapuja
- 2 porkkanaa siivuina
- 1 dl purjosiivuja
- 1,5 vihannesliemikuutiota
- 9 dl vettä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 1 munankeltuainen
- 3 dl kahvikermaa
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Keitä pavut ja porkkanalantit pehmeiksi vähässä vihannesliemessä.
2. Kuullota toisessa kattilassa voi ja vehnäjauho ja ohenna lopulla vihannesliemellä. Lisää sitten papu-porkkanaseos liemineen. Lisää keitokseen purjosivut ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja mausta maistellen.
3. Ota kattila liedeltä. Vatkaa yhteen keltuainen ja kerma ja sekoita keittoon. Palauta liedelle ja hauduta hetki, mutta älä enää keitä. Ripottele pinnalle persiljasilppu ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"