Munakas
Sanotaan, että kolmesta kananmunasta tulee täydellinen munakas. Jos ruokailijoita on useampia, valmista useampi munakas!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 3 kananmunaa
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Riko munat kulhoon. Lisää suola ja valkopippuri, sekoita nopeasti haarukalla, niin että valkuaiset ja keltuaiset sekoittuvat.
2. Kuumenna pannu. Lisää voi ja pyörittele pannua, niin että voi levittyy tasaisesti pohjalle ja sivuille. Kaada munakastaikina pannuun heti, kun voi on lakannut kuohumasta. Sekoittele puuhaarukalla, ravistele pannua muutaman kerran ja sekoittele varovaisesti. Kun pohja on hyytynyt, mutta pinta on vielä kermainen, munakas on valmis.
3. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku