Munakoisoa riisipedillä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 iso munakoiso leikattuna 1 cm viipaleiksi
- pähkinäöljyä tai muuta friteerausöljyä
Misokastike
- 4 rkl vaaleaa misotahnaa
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl miriniä
- 2 rkl sakea tai kuivaa sherryä
Lisäksi
- japanilaista sushiriisiä keitettynä paketin ohjeen mukaan
- seesaminsiemeniä
- kevätsipulia
Valmistusohje
Levitä munakoison viipaleet talouspaperille ja ripottele päälle suolaa, jotta niistä poistuu nestettä. Valmista sillä aikaa misokastike. Laita kastikkeen ainekset kasariin ja kiehauta. Laske lämpöä ja maista. Kastikkeen on tarkoitus olla aika suolaista ja voimakkaan makuista, mutta jos kaipaat lisää makeutta, lisää sokeria.
Laita riisi tulemaan. Sillä välin kuumenna sentin verran öljyä kuumaksi vokissa tai korkeareunaisessa pannussa. Kuivaa munakoisoista tihkunut neste ja lisää öljyyn kolme viipaletta kerrallaan. Paista ruskeaksi molemmin puolin, nosta talouspaperille ja valuta ylimääräiset öljyt pois. Kun munakoisot on paistettu ja riisi kypsää, kumoa riisi kulhoon ja aseta munakoisoviipaleet riisin päälle. Lusikoi kastike munakoisojen päälle, ripottele seesaminsiemenet ja koristele kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku