Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreää parsaa ja leipähöystöä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa tämä parsaruoka alkupalaksi, lisukkeeksi tai noutopöydästä.

4 annosta

  • 1 kg tankoparsaa

Leipähöystö

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pkt pekonia
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä parsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-5 minuuttia. Huuhtele jääkylmällä vedellä ja anna jäähtyä.

2. Poista leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot rapeiksi voissa. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit, hienonna ruohosipuli ja silppua munat..

3. Sekoita varovasti leipäkuutiot, pekoni, tomaatit, ruohosipuli ja munahakkelus. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele parsat kauniisti tarjoiluvadille ja levitä päälle leipähöystö.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa