Munat kookoskastikkeessa
Voit tarjoilla tämän indonesialaisruoan lisäkkeenä tai omana aterianaan riisin kera. Se sopii hyvin myös noutopöytään.
Neljälle
- 6 kovaksikeitettyä munaa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sambal oelekia
- 1 tl fariinisokeria
- 2 tomaattia
- 1 ½ dl kookosmaitoa
- 2 tl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori munat. Kuori ja raasta sipuli karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet.
2. Kuumenna öljy wokissa tai valurautapannussa. Ruskista sipuli kevyesti koko ajan sekoittaen. Lisää valkosipulisilppu, sambal, fariini, tomaatit ja kookosmaito. Kiehauta sekoitellen. Alenna lämpöä ja anna kiehua ihan hiljaa, kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä.
3. Lisää 5 rkl vettä ja kiehauta uudelleen voimakkaasti sekoittaen. Pane munat kastikkeeseen ja anna niiden lämmetä. Nosta munat kastikkeesta ja halkaise ne. Asettele ne lämpimälle vadille. Mausta kastike puristetulla sitruunalla sekä suolalla ja kaada munien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka