Sieni-lihamureke palsternakkapyreellä
Helppo ja maittava sieni-lihamureke on edullinen ruoka. Palsternakkapyree on oiva vaihtoehto perunamuusille, yhtä herkullinen ja vaivattomasti valmistettava.
Ainekset
- 700 g jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 sipuli
- 200 g tuoreita sieniä
- mustapippuria
- 4 rkl balsamivinietikkaa
- suolaa
Palsternakkapyree
- 500 g palsternakkaa
- 1 dl kermaa
- suolaa
Valmistusohje
Turvota korppujauhot kananmunien kanssa ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sienet suurehkoiksi paloiksi. Mausta ne mustapippurilla, viinietikalla ja suolalla.
Anna maustua puolisen tuntia ja sekoita murekemassan joukkoon. Painele mureke tiiviisti pitkulaiseen vuokaan ja paista 200- asteisessa uunissa reilut puoli tuntia. Kokeile lisäkkeenä perunamuusin sijaan palsternakkapyreetä.
Keitä kuoritut palsternakat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta juurekset ja notkista sose kermalla. Mausta lopuksi suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"