Vihreä laatikko
Tarjoile laatikko kasvispääruokana tai lisukkeena – se sopii mainiosti porsaanlihan kanssa tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g pakastettua parsakaalia
- 2 omenaa, ohuina lohkoina
- 200 g herkkusieniä, viipaloituna
- paprikajauhetta
- 2 kananmunaa
- 3 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl juustoraastetta
- voita tai öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä parsakaalit juuri ja juuri valmiiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja laita uunivuokaan.
2. Lohko omenat ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi sienet. Paista sieniä voissa pannussa kunnes ne saavat väriä, asettele parsakaalien päälle vuokaan. Paista omenalohkot voissa ja laita nekin vuokaan. Ripottele päälle paprikajauhetta.
3. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta, puuteroi kevyesti paprikajauheella, paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku