Makkara-katkarapuvartaat curryriisin ja paprikakastikkeen kera

Valitse näihin vartaisiin maukasta unkarilaista tai puolalaista kabanossia.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 4 kabanossimakkaraa
  • 24 kuorittua katkarapua
  • 4 kirsikkatomaattia
  • ½ keltasipuli
  • ½ punainen paprika
  • 4 tuoretta herkkusientä
  • 2 tl neutraalia öljyä

Curryriisi

  • 4 annosta riisiä
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltasipuli
  • ¼ purjo
  • 2 tl currya
  • 2 tl voita
  • 2 tl kurkumaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Paprikakastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 2 tl ajvar relishiä tai tuoretta, hienonnettua paprikaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • persiljaa
  • kurkkua

Valmistusohje

1. Paprikakastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää chilikastike, ajvar, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Riisi: Hienonna sipuli ja purjo. Paista sipuli, purjo ja curry voissa. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, lisää keitinveteen kurkuma. Paloittele paprika pieneksi. Lisää curryseos ja paprika valmiiseen riisiin.

3. Vartaat: Paloittele tomaatit, makkarat, sipuli, herkkusienet ja paprika sopivankokoisiksi paloiksi. Pujota palat vartaisiin ja penslaa öljyllä. Grillaa grillipannulla tai paista paistinpannulla kunnes kaikki on täysin lämmintä, 3-4 minuuttia. Kääntele muutaman kerran. Tarjoile riisin ja kastikkeen kera, koristele persiljalla ja kurkulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.