Makkara-katkarapuvartaat curryriisin ja paprikakastikkeen kera
Valitse näihin vartaisiin maukasta unkarilaista tai puolalaista kabanossia.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 kabanossimakkaraa
- 24 kuorittua katkarapua
- 4 kirsikkatomaattia
- ½ keltasipuli
- ½ punainen paprika
- 4 tuoretta herkkusientä
- 2 tl neutraalia öljyä
Curryriisi
- 4 annosta riisiä
- ½ punainen paprika
- ½ keltasipuli
- ¼ purjo
- 2 tl currya
- 2 tl voita
- 2 tl kurkumaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Paprikakastike
- 3 dl kermaviiliä
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl chilikastiketta
- 2 tl ajvar relishiä tai tuoretta, hienonnettua paprikaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- persiljaa
- kurkkua
Valmistusohje
1. Paprikakastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää chilikastike, ajvar, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Riisi: Hienonna sipuli ja purjo. Paista sipuli, purjo ja curry voissa. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, lisää keitinveteen kurkuma. Paloittele paprika pieneksi. Lisää curryseos ja paprika valmiiseen riisiin.
3. Vartaat: Paloittele tomaatit, makkarat, sipuli, herkkusienet ja paprika sopivankokoisiksi paloiksi. Pujota palat vartaisiin ja penslaa öljyllä. Grillaa grillipannulla tai paista paistinpannulla kunnes kaikki on täysin lämmintä, 3-4 minuuttia. Kääntele muutaman kerran. Tarjoile riisin ja kastikkeen kera, koristele persiljalla ja kurkulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku