Mustikkapiirakka ruistaikinalla
Ruis-mustikkapiiras on herkullinen jälkiruoka. Makoisa annos sopii myös kahvikupposen kyytipojaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdeksalle hengelle
Pohja
- 1 pkt ruistaikinaa (pakaste)
Täyte
- 3 dl mustikoita
- 3 rkl ruisjauhoja
- 1,5 dl ruokosokeria
- 2 dl kermaviiliä
- 1 muna
- 1 tl kardemummaa
Lisäksi
- vaniljakastiketta
Valmistusohje
Kauli tai painele sulanut ruistaikina tasaisesti uunivuokaan. Sekoita mustikat, jauhot sekä sokeri kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle.
Sekoita kermaviili, muna ja kardemumma keskenään ja levitä tasaisesti piirakan päälle.
Paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 290 kcal
Proteiinia 5g (7 E%)
Hiilihydraatteja 39g (53 E%)
Kuitua 5g (palasta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)
Rasvaa 13g (40 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (46% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 0,8g
Jos mustikkapiiraan syö vaniljakastikkeen kanssa, kasvaa annoksen energia 40 kcal:lla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku