Pannukakku luksusversiona
Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi pannukakulla, joka maistuu niin jälkiruokana kuin muuten vain nautittuna. Pannukakku saa makua omenoista. Viimeistele annos marjasorbetilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 8 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2 omenaa
- 25 g voita
Kuningatar-sorbetti
- 5 dl jäisen kohmeisia marjoja
- 0,5 dl vaaleaa siirappia
- 0,5 dl marjamehua
Valmistusohje
Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen nesteet joukkoon. Lisää lopuksi omenat raastettuna. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota liinan alla tunnin verran. Kuumenna uunipelti tai uunivuoka uunissa 225 asteeseen, nosta se pöydälle ja levitä voipala tasaisesti uunivuuan jokaiseen kohtaan.
Kaada turvonnut taikina päälle ja kypsennä uunissa noin 20-25 minuutin ajan, jolloin pannukakka saa kauniin ruskean pinnan ja pohjasta tulee rapea. Tarjoa omenainen pannukakku sorbetin tai jäätelön kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 330 kcal
Proteiinia 10g (11 E%)
Hiilihydraatteja 57g (69 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 6g (16 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 0,3g
Kevytmaidon vaihtaminen rasvattomaan maitoon laskee annoksen energiamäärää 30 kcal:lla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku