Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen nesteet joukkoon. Lisää lopuksi omenat raastettuna. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota liinan alla tunnin verran. Kuumenna uunipelti tai uunivuoka uunissa 225 asteeseen, nosta se pöydälle ja levitä voipala tasaisesti uunivuuan jokaiseen kohtaan.
Kaada turvonnut taikina päälle ja kypsennä uunissa noin 20-25 minuutin ajan, jolloin pannukakka saa kauniin ruskean pinnan ja pohjasta tulee rapea. Tarjoa omenainen pannukakku sorbetin tai jäätelön kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 330 kcal
Proteiinia 10g (11 E%)
Hiilihydraatteja 57g (69 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 6g (16 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 0,3g
Kevytmaidon vaihtaminen rasvattomaan maitoon laskee annoksen energiamäärää 30 kcal:lla