Puolukkajäädyke

Valmista jälkiruuaksi herkullinen puolukkajäädyke. Viimeistele annos sokeroiduilla marjoilla ja kinuskikastikkeella.

Ainekset

  • 2 dl puolukoita
  • 1 prk (250 g) rahkaa
  • 2 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Lisäksi

  • Marjoja
  • Kinuskikastiketta

Valmistusohje

Survo puolukat ja sekoita rahkan joukkoon. Vaahdota keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada muovikelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa yön yli.

Tarjoile sokeroitujen marjojen ja valmiin kinuskikastikkeen kanssa.

Puolukkajäädykkeen ravintosisältö ilman kinuskikastiketta:

Energia 190 kcal

Proteiinia 8g (17 E%)

Hiilihydraattia 30g (63 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 4g (19 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (25% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa ­

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.