Tiramisu (8-10 annosta)
Hemmottele itseäsi ja ystäviäsi suussa sulavalla tiramisulla, joka sopii niin jälkiruuaksi kuin kahvikupillisen kanssa nautittuna.
Ainekset
- 16 kpl Savoiardi keksejä
- 1,5 dl espresso kahvia
- 1,5 dl vahvaa kahvia
- 1,5 dl Marsala viiniä
- 500 g mascarpone juustoa
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 0,5 dl tummaa kaakoajauhetta
Valmistusohje
Sekoita kahvi ja marsala keskenään ja kostuta keksit nopeasti nesteessä. Lado ne tarjoiluvuoan pohjalle. Erottele kananmunista keltuaiset sekä valkuaiset ja vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota myös valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita keltuaisvaahto mascarponejuustoon ja lisää varovasti joukkoon myös valkuaisvaahto. Halutessasi voit maustaa hieman myös juustoseosta marsalaviinillä.
Kaada kuohkea seos keksien päälle, tasoita pinta ja nosta vuoka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, jolloin pinta hyytyy ja maku tasaantuu. Koristele juuri ennen tarjoilua kaakaojauheella.
Pieni annos eli n. puoli desiä tiramisua sisältää n. 150 kcal.
100g annoskoko sisältää:
Energiaa 290 kcal
Proteiinia 7g (10 E%)
Hiilihydraatteja 13g (18 E%)
Kuitua 1,5g
Rasvaa 22g (68 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 9g (41% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 0,5g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa