Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Myskihärkätartar

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tartarpihviin lisätään yleensä kananmunan keltuainen. Sitä ei kuitenkaan käytetä tässä pihvissä, sillä myskihärän liha maistuu hyvin erikoiselta ja on melko rasvaista. Lisää tartarpihviin suola vasta aivan lopuksi, jotta lihasta ei ehdi tihkua nestettä.

6 annosta

  • 600 g myskihärän fileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tuoreita variksenmarjoja
  • 1 nauris
  • 1 nippu villinokkosia
  • 12 ohutta siivua leipää
  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Jauha liha lihamyllyssä ja sekoita jauhettuun lihaan suola, pippuri ja variksenmarjat. Kuori nauris ja paloittele se kauniin näköisiksi palasiksi. Lisää se tartar-pihviin. Jaa seos 6 osaan ja muotoile niistä ohuita neliöitä. Valuta pihvin päälle muutama tippa rypsiöljyä ja ripottele lopuksi hieman karkeaa suolaa. Paista leivänsiivuja uunissa 170 asteessa 5–6 minuuttia kunnes ne ovat kullankeltaisia. Tarjoa tartar-pihvin kanssa naurispureeta, karkeata suolaa, nokkosia ja paahtoleipää.

Tuoreimmat aiheesta

Tartar