Gotlantilaiset lammaspihvit
Nämä lammaspihvit ovat gotlantilainen erikoisuus, joka muistuttaa pannupihviä, ja reseptistä on luultavasti yhtä monta muunnosta kuin Gotlannissa on liesiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 2 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 kananmuna
- 1 punasipuli
- 1 dl kermaviiliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- perunamuusia
Valmistusohje
ruohosipulia
1. Liota sinapinsiemenet tilkassa kuumaa vettä.
2. Muussaa perunat haarukalla kulhossa, lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.
3. Kuori ja hienonna punasipuli, lisää munaseokseen. Suolaa ja pippuroi, lisää sinapinsiemenet, kermaviili sekä jauheliha. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia.
4. Muotoile taikinasta 12 pientä pihviä ja paista hitaasti ilman rasvaa teflonpannussa. Tarjoile perunamuusin ja ruohosipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"