1. Valmista pohja; Sulata kattilassa voi, siirappi ja sokerit. Lisää kattilaan olut sekä kuivat aineet ja sekoita. Vatkaa ranskankerma ja munat hyvin sekaisin ja lisää. Paista 175˚C 20-30min. Jäähdytä.
2. Valmista saksanpähkinät; sulata aineet ja lisää saksanpähkinät. Kiehuta hetki, laita leivinpaperille, jäähdytä ja rouhi.
3. Valmista täyte; paloittele hillotut/kandeeratut inkiväärinpalat pieneksi, vaahdota kerma ja mascarpone ja sekoita keskenään. Laita tomusokeria, jos on tarvis.
4. Kokoa kakku; pohja kolmeen osaa, väliin täytettä ja saksanpähkinärouhetta.
5. Valmista kuorrute; vatkaa kaikki sähkövatkaimella sekaisin. Koristele kakku tyllan avulla ja heitä vielä päällimmäiseksi loput saksanpähkinärouheesta.
Tarvikkeet
halk. n. 20-22c. irtopohjavuoka
pursotuspussi ja halk. 1mm tylla
kattila
Kandeerattua inkivääriä
Kandeerattuun inkivääriin:
10-15cm pala inkivääriä
vettä
kidesokeria
glukoosisiirappia
Keitä inkivääripaloja vedessä 4x15min (vaihda vesi välissä)
Keitä lopuksi n 1h sokeri-vesi-glukoosisiirapissa (vettä ja sokeria n 1:1, rkl glukoosisiirappia sekaan)
Anna kuivua ja pyörittele tomusokerissa.