Naked cake: Mallan inkivääri-saksanpähkinä-vaahterasiirappi-nakupellekakku

Eps.8.Naked Cake.MALLA

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Mallan versio.

Pohja

  • 150g voi
  • 300g vaahterasiirappi
  • 100g ruokokidesokeri
  • 100g fariinisokeri
  • 2,5dl stout-olutta
  • 300g vehnäjauho
  • 2rkl ruokasooda
  • 3tl ceylon-kaneli
  • 1-2rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 300g ranskankerma
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 4dl kermavaahtoa
  • 250g mascarpone-juustoa
  • n. 1dl hillottua tai kandeerattua inkivääriä paloina
  • saksanpähkinää rouhittuna (ohje alla)

Saksanpähkinät

  • 200g saksanpähkinää
  • 40g fariinisokeria
  • 30g tummaa siirappia
  • 30g voita

Kuorrutus

  • 3dl tomusokeri
  • 1dl vaahterasiirappi
  • 30g voi
  • 0,5tl vaniljasokeri

Valmistusohje

1. Valmista pohja; Sulata kattilassa voi, siirappi ja sokerit.  Lisää kattilaan olut sekä kuivat aineet ja sekoita. Vatkaa ranskankerma ja munat hyvin sekaisin ja lisää. Paista 175˚C 20-30min. Jäähdytä.

2. Valmista saksanpähkinät; sulata aineet ja lisää saksanpähkinät. Kiehuta hetki, laita leivinpaperille, jäähdytä ja rouhi.

3. Valmista täyte; paloittele hillotut/kandeeratut inkiväärinpalat pieneksi, vaahdota kerma ja mascarpone ja sekoita keskenään. Laita tomusokeria, jos on tarvis.

4. Kokoa kakku; pohja kolmeen osaa, väliin täytettä ja saksanpähkinärouhetta.

5. Valmista kuorrute; vatkaa kaikki sähkövatkaimella sekaisin. Koristele kakku tyllan avulla ja heitä vielä päällimmäiseksi loput saksanpähkinärouheesta.

 

Tarvikkeet

halk. n. 20-22c. irtopohjavuoka

pursotuspussi ja halk. 1mm tylla

kattila

Kandeerattua inkivääriä

 

Kandeerattuun inkivääriin:

10-15cm pala inkivääriä

vettä

kidesokeria

glukoosisiirappia

Keitä inkivääripaloja vedessä 4x15min (vaihda vesi välissä)

Keitä lopuksi n 1h sokeri-vesi-glukoosisiirapissa (vettä ja sokeria n 1:1, rkl glukoosisiirappia sekaan)

Anna kuivua ja pyörittele tomusokerissa.

Parhaat ruokaohjelmat