Naked cake: Mallan inkivääri-saksanpähkinä-vaahterasiirappi-nakupellekakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Mallan versio.
Pohja
- 150g voi
- 300g vaahterasiirappi
- 100g ruokokidesokeri
- 100g fariinisokeri
- 2,5dl stout-olutta
- 300g vehnäjauho
- 2rkl ruokasooda
- 3tl ceylon-kaneli
- 1-2rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 300g ranskankerma
- 2 kananmunaa
Täyte
- 4dl kermavaahtoa
- 250g mascarpone-juustoa
- n. 1dl hillottua tai kandeerattua inkivääriä paloina
- saksanpähkinää rouhittuna (ohje alla)
Saksanpähkinät
- 200g saksanpähkinää
- 40g fariinisokeria
- 30g tummaa siirappia
- 30g voita
Kuorrutus
- 3dl tomusokeri
- 1dl vaahterasiirappi
- 30g voi
- 0,5tl vaniljasokeri
Valmistusohje
1. Valmista pohja; Sulata kattilassa voi, siirappi ja sokerit. Lisää kattilaan olut sekä kuivat aineet ja sekoita. Vatkaa ranskankerma ja munat hyvin sekaisin ja lisää. Paista 175˚C 20-30min. Jäähdytä.
2. Valmista saksanpähkinät; sulata aineet ja lisää saksanpähkinät. Kiehuta hetki, laita leivinpaperille, jäähdytä ja rouhi.
3. Valmista täyte; paloittele hillotut/kandeeratut inkiväärinpalat pieneksi, vaahdota kerma ja mascarpone ja sekoita keskenään. Laita tomusokeria, jos on tarvis.
4. Kokoa kakku; pohja kolmeen osaa, väliin täytettä ja saksanpähkinärouhetta.
5. Valmista kuorrute; vatkaa kaikki sähkövatkaimella sekaisin. Koristele kakku tyllan avulla ja heitä vielä päällimmäiseksi loput saksanpähkinärouheesta.
Tarvikkeet
halk. n. 20-22c. irtopohjavuoka
pursotuspussi ja halk. 1mm tylla
kattila
Kandeerattua inkivääriä
Kandeerattuun inkivääriin:
10-15cm pala inkivääriä
vettä
kidesokeria
glukoosisiirappia
Keitä inkivääripaloja vedessä 4x15min (vaihda vesi välissä)
Keitä lopuksi n 1h sokeri-vesi-glukoosisiirapissa (vettä ja sokeria n 1:1, rkl glukoosisiirappia sekaan)
Anna kuivua ja pyörittele tomusokerissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka