Naked cake: Mallan inkivääri-saksanpähkinä-vaahterasiirappi-nakupellekakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Mallan versio.
Pohja
- 150g voi
- 300g vaahterasiirappi
- 100g ruokokidesokeri
- 100g fariinisokeri
- 2,5dl stout-olutta
- 300g vehnäjauho
- 2rkl ruokasooda
- 3tl ceylon-kaneli
- 1-2rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 300g ranskankerma
- 2 kananmunaa
Täyte
- 4dl kermavaahtoa
- 250g mascarpone-juustoa
- n. 1dl hillottua tai kandeerattua inkivääriä paloina
- saksanpähkinää rouhittuna (ohje alla)
Saksanpähkinät
- 200g saksanpähkinää
- 40g fariinisokeria
- 30g tummaa siirappia
- 30g voita
Kuorrutus
- 3dl tomusokeri
- 1dl vaahterasiirappi
- 30g voi
- 0,5tl vaniljasokeri
Valmistusohje
1. Valmista pohja; Sulata kattilassa voi, siirappi ja sokerit. Lisää kattilaan olut sekä kuivat aineet ja sekoita. Vatkaa ranskankerma ja munat hyvin sekaisin ja lisää. Paista 175˚C 20-30min. Jäähdytä.
2. Valmista saksanpähkinät; sulata aineet ja lisää saksanpähkinät. Kiehuta hetki, laita leivinpaperille, jäähdytä ja rouhi.
3. Valmista täyte; paloittele hillotut/kandeeratut inkiväärinpalat pieneksi, vaahdota kerma ja mascarpone ja sekoita keskenään. Laita tomusokeria, jos on tarvis.
4. Kokoa kakku; pohja kolmeen osaa, väliin täytettä ja saksanpähkinärouhetta.
5. Valmista kuorrute; vatkaa kaikki sähkövatkaimella sekaisin. Koristele kakku tyllan avulla ja heitä vielä päällimmäiseksi loput saksanpähkinärouheesta.
Tarvikkeet
halk. n. 20-22c. irtopohjavuoka
pursotuspussi ja halk. 1mm tylla
kattila
Kandeerattua inkivääriä
Kandeerattuun inkivääriin:
10-15cm pala inkivääriä
vettä
kidesokeria
glukoosisiirappia
Keitä inkivääripaloja vedessä 4x15min (vaihda vesi välissä)
Keitä lopuksi n 1h sokeri-vesi-glukoosisiirapissa (vettä ja sokeria n 1:1, rkl glukoosisiirappia sekaan)
Anna kuivua ja pyörittele tomusokerissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"