Raakapihviä lisukkeilla
Aikoinaan raakapihvi muotoiltiin usein pitkulaiseksi, mutta nykyään se tarjoillaan usein pyöreänä. Ruokalaji tarjoillaan usein lounaana tai illallisena, mutta sopii myös alkuruoaksi. Silloin reseptin määrät voi puolittaa.
Neljälle
- 600 g naudan sisäpaistia
- hieman vettä
- suolaa
- rouhittua musta- ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 keltasipuli
- ½ dl hienonnettuja säilykepunajuuria
- 2 rkl kapriksia
- 4 munankeltuaista
- 2 rkl ranskalaista sinappia
- 2 rkl hienonnettua suolakurkkua
- halutessasi, 1 retiisi viipaloituna
Valmistusohje
1. Jauha liha kahteen kertaan lihamyllyn hienoimmalla terällä (tai pyydä lihakauppiasta jauhamaan liha). Vaivaa lihaa hetki ja lisää tilkka vettä.
2. Muotoile neljä pihviä. Tee pihveihin ruutukuvio veitsen avulla. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla, laita pihvit lautasille. Tee jokaiseen pihviin pieni syvennys. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja laita keltuainen jokaiseen pihvisyvennykseen.
3. Tarjoile hienonnetun sipulin, punajuurten, kapriksien ja sinapin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku