Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riimisuolattu häränrinta piparjuurikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riimisuolatun häränrinnan voit keittää jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Loppu käykin sitten nopeasti. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 1 kg luutonta riimisuolattua häränrintaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g lanttua
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Piparjuurikastike

  • 3 dl keitinlientä
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 tl vaaleaa dijon-sinappia
  • 1 rkl piparjuuriraastetta

Keitetyt juurekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • pieni nippu persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkana, selleri ja lanttu ja paloittele kaikki pienemmäksi. Laita kattilaan liha ja juureskuutiot sekä valkopippurit. Täytä vedellä, niin että se juuri peittää ainekset, lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. anna kiehua miedolla lämmöllä n. 1 ½ tuntia. Nosta liha liemestä ja jäähdytä se painon alla, mielellään yön yli. Siivilöi keitinliemi ja säilytä jääkaapissa.

2. Huuhdo purjo ja leikkaa se palasiksi, kuori porkkanat ja paloittele. Säästä 3 dl keitinlientä kastiketta varten, kuumenna loput kiehuvaksi ja keitä porkkanat ja purjo pehmeiksi. Pidä ne lämpiminä. Kiehauta kerma ja 3 dl lientä sinapin ja piparjuuriraasteen kanssa.

3. Silppua persiljanlehdet. Ota liha painon alta ja viipaloi se terävällä veitsellä. Lämmitä viipaleet tilkassa keitinlientä. Tarjoile porkkanoiden, purjon, persiljasilpun ja piparjuurikastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä