Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuhti tomaattikeitto

Julkaistu 08.03.2013 14:36

Tuhti tomaattikeitto on nopea ja helppo arkiruoka. Vinkki: kokeile seuraksi raejuustoa! Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.

AINEKSET

  • suihkutettavaa oliiviöljyä
  • 0,6 dl pilkottua sipulia
  • 1 pieni valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 0,6 dl pilkottua porkkanaa
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ teelusikallista chilihiutaleita
  • 2,4 dl vähäsuolaisia pilkottuja säilyketomaatteja
  • 1,2 dl vähäsuolaisia valkoisia säilykepapuja, valutettuina ja huuhdeltuina
  • 2,4 dl vähäsuolaista kanalientä
  • 1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta basilikaa

RAVINTOSISÄLTÖ

  • 197 kilokaloria, 11 g proteiinia, 36 g hiilihydraatteja, 2 g rasvaa

Valmistusohje

OHJEET:

1. Kuumenna kattila keskilämmöllä ja suihkuta pohjalle oliiviöljyä.

2. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkana, laakerinlehti ja chilihiutaleet. Kuullota 4–5 minuuttia, kunnes sipuli ja porkkana ovat pehmenneet.

3. Lisää tomaatit, pavut ja kanaliemi. Kiehauta, alenna sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

4. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä. Poista laakerinlehti ja lisää basilika.

5. Kaada seos tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi.

6. Kuumenna uudestaan samassa kattilassa ja nauti.

Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto